Leen Bakker
BCC
Pode
Hypotheek visie
NVM
Mediamarkt

Deuren openen die voor anderen gesloten blijven, is een van de dingen die het zo leuk maken om te werken voor een tijdschrift als Eigen Huis & Interieur. Als hoofdredacteur van dit blad heb ik stiekem de tofste baan die er bestaat.

Mhessing

Mary Hessing, hoofdredacteur Eigen Huis & Interieur en More than Classic.

Zo is er elk voorjaar de Salone del Mobile in Milaan, het belangrijkste event op het gebied van design. Met de redactie strijken we daar een kleine week neer om al het nieuws uit ons vakgebied op te halen. Nu is Milaan in het voorjaar natuurlijk sowieso geen verkeerde plek om even bij te komen van koude Hollandse winters, maar de Salone maakt het extra leuk. Door heel de stad worden we door Nederlandse en buitenlandse ontwerpers, fabrikanten en inspirerende Italiaanse merken ondergedompeld in ‘hun’ wereld. Wat we zien, varieert van subtiele en slimme veranderingen aan bestaande ontwerpen tot grensverleggende ideeën van grootmeesters of jonge honden.

In het vliegtuig ernaartoe begint de pret. Bij wie zitten we dit jaar in het vliegtuig. Opvallend genoeg hebben we vaak hetzelfde reisschema als Sjoerd Vroonland want hem zagen we dit jaar ook weer in de rij bij het inchecken. Hij presenteerde in Milaan zijn Butcher Collection die hij ontwierp voor het merk Linteloo. Een van de meubels hiervoor was een fantastische tafel van maar liefst drie meter lang van massief hout. Een indrukwekkend en tegelijkertijd verrassend ontwerp, geïnspireerd op een slagersblok.

Milaan is niet de enige plek waar we onze informatie vandaan halen en het blad is niet de enige manier waarop we informatie delen. Want als je zoals wij de ambitie hebt je lezers en volgers het gevoel te geven dat ze overal vooraan zitten en van alles als eerste op de hoogte zijn dan moet je dat natuurlijk wél waarmaken. Een van de plekken waar we daarom prominent aanwezig zijn, is de vt wonen&design beurs. Het spreekt voor zich dat wij te vinden zijn in de grote designhal met toonaangevende designmerken in Nederland. Samen met ontwerpbureau i29 (bekend van de Frame Store en het torentje van de Bijenkorf) realiseren we een spetterend spiegelpaleis. In Milaan werd ons nog weer eens duidelijk hoe actueel spiegels zijn, we zagen er enorm veel. Vast een logisch gevolg van de selfie-cultuur al die spiegels, maar dat terzijde. Net als vorig jaar gaan we in ons paviljoen én de hal weer laten zien dat design lang niet meer zo serieus en afstandelijk is als het was. We zijn er bovendien bijzonder trots op dat Dutch Invertuals dit jaar bij ons ‘inwoont’. Het Eindhovense collectief van jonge ontwerpers, een idee van curator Wendy Plomp, maakt zulke aanstekelijke ontwerpen, die wilden we per se op de beurs. De ontwerpen zijn stuk voor stuk slim bedacht, jaloersmakend mooi uitgewerkt en gedurfd. Benieuwd? Kom dan naar vt wonen&design beurs. We zien
je graag!

Mary Hessing, hoofdredacteur
Eigen Huis & Interieur en More than Classic

www.vtwonenendesignbeurs.nl

_ARB5582_klOnze Milaan-favorieten én te zien op de vt wonen&design beurs

Eigen Huis & Interieur heeft een eigen meubelcollectie die elk jaar een beetje wordt uitgebreid. De nieuwste aanwinsten – waaronder deze prachtige bank, kleden en bijzettafels – presenteren we op de beurs.

PIN-2011-goud-kl
Bij de opening van de beurs reiken we de Eigen Huis & Interieur Designpin uit aan iemand uit het vak. De pin is een kleine broche die elk jaar door iemand anders wordt ontworpen. Deze ‘gouden tonijn’ is een ontwerp van Scholten en Baijings. De winnaar van dit jaar? Dat houden we nog even geheim.

sjoerdvroonland-linteloo15-1 kruk_kl

Butcher table: Vroonland liet zich inspireren door het slagersvak en slaagde erin een mooie vertaling te maken van het slagersambacht naar een meubel. Het is niet voor niks een van onze Milaan-favorieten én te zien op de vt wonen&design beurs.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail