Bosch

Hij houdt van strak en trendy, zij van kleur en ‘tierelantijntjes’. Nee, Bas Lacor (37) en Jessica Piek (38) hebben niet bepaald dezelfde smaak. Toch wonen ze al drie jaar samen in Amersfoort.


Wanneer ontdekte je voor het eerst dat jullie zo’n andere smaak hebben?
Piek: “Vrijwel direct. Op date vier was ik bij hem thuis en ik dacht: dit kan wel eens een probleem worden. Het was héél schoon, héél opgeruimd en hij had bijna geen spullen. Op de salontafel lag een stapeltje tijdschriften, kaarsrecht.”
Lacor: “Toen ze voor het eerst bij mij thuis kwam. Ik ben nogal een opgeruimd type. Tijdschriften liggen strak opgestapeld. Ik heb geen tierelantijntjes. ‘Oh, dat is wel heel verschillend’, zei ze.”

Wat is jouw smaak?
Piek: “Ik hou van kleur. Overal in huis heb ik kleine spulletjes en souvenirs: houten maskers uit Mexico, een salamander uit Barcelona, dat soort dingen. Ook heb ik heel veel gekleurde waxinelichthoudertjes. Het is niet rommelig, maar ook niet echt kleurgecoördineerd.”
Lacor: “Ik heb bijna geen spullen, hou ervan als dingen zijn opgeruimd. Veel kleur hoeft van mij ook niet zo.”

Wat vind je het lelijkste voorwerp van de ander?
Piek: “Een schilderij van een clown, verschrikkelijk. A, het is een clown, B, het is zo’n ouderwets getekend ding. Zeg maar het huilende zigeunerjongetje, maar dan van een clown. Hij mag het echt niet ophangen.”
Lacor: “Ik zou zeggen: de houten eenden. Die hangen aan een touwtje voor het raam. Twee zijn er al uit elkaar gevallen. Al die kleine spulletjes hebben wel wat, maar die eenden…”

Wat zou jij nooit weg doen?
Piek: “De katten, want daar heeft hij ook een hekel aan. Aan hun haar, tenminste. De souvenirs zou ik ook nooit weg doen.”
Lacor: “Zoals ik al zei heb ik niet zo veel dingen. Tja, mijn leren bank vond ze niet mooi, maar die staat er wel. Die heeft ze geaccepteerd.”

Heb je stiekem nog cadeautjes/voorwerpen van je ex in jullie huis staan?
Piek: “Volgens mij niet. Logischerwijs heb ik natuurlijk wel nog de vakantiesouvenirs, die we ooit samen hebben gekocht. Ik heb ook nog een horloge dat ik ooit heb gekregen voor mijn verjaardag. Maar niets stiekem.”
Lacor: “Welnee, zulke lange relaties had ik niet.”

Tekst: Anouk Kemper

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail