De winter is officieel voorbij en het is alweer bijna tijd voor de zomer.Het is goed mogelijk dat jij deze zomer lekker op vakantie gaat naar een mooie bestemming. Je wilt natuurlijk wel dat je er goed uit ziet als je bij het zwembad of op het strand ligt. Hoe zorg je voor een goed lichaam in de zomer? Je leest het in deze blog.

2

1. Ga sporten met een personal trainer

Uiteraard is het een inkoppertje om te zeggen dat je moet gaan sporten om in shape te raken. Sporten is namelijk de beste manier om lichaamsvet om te zetten in spiermassa. Het probleem is echter dat de meeste mensen niet goed weten hoe ze een trainingsschema moeten opzetten of welke oefeningen het beste werken. Ga daarom naar een sportschool en neem daar een personal trainer met wie je aan de slag gaat. Aan de hand van jouw beginsituatie wordt in overleg met de personal trainer een doel opgesteld en een trainingsschema gemaakt. Vervolgens ga je met de personal trainer aan de slag. Het spreekt voor zich dat je het allemaal zelf moet doen, maar een personal trainer kan net dat steuntje in de rug zijn om je extra motivatie te geven om dat stapje extra te zetten. Zo zorg je er voor dat je altijd het maximale uit je trainingen haalt en het beste resultaat haalt.

2. Schaf fitness artikelen voor thuis aan

Zeker als je een personal trainer hebt genomen is het verstandig om een aantal fitnessartikelen voor thuis aan te schaffen. Je gaat immers niet elke dag met een personal trainer aan de haal, aangezien dit behoorlijke kosten met zich meebrengt. Het is daarom een slimme keuze om ook voor thuis een aantal fitnessartikelen te kopen. Een leegstaande kamer kan je dan prima gebruiken als persoonlijke fitnessruimte. Dit maakt de drempel om te sporten nóg lager!

3. Let op je voeding

Een ander zeer belangrijk ding is je voeding. Uiteraard ga je het met alleen voeding niet redden, waardoor dit een mooie aanvulling is op de eerste twee tips van dit artikel. Let er op dat je niet te veel suikers binnenkrijgt, maar wel genoeg koolhydraten om tijdens een workout te verbranden. Als jij moeite hebt met het opstellen van een voedingsschema is de personal trainer er ook om je te helpen. Zij hebben in de meeste gevallen een speciale opleiding gevolgd waardoor ze een op maat gemaakt voedingsschema voor jou kunnen opstellen.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail