Verhuizen is een erg leuke activiteit in het leven. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een nieuwe plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Toch ervaren veel mensen stress tijdens het verhuizen, dit terwijl dit helemaal niet nodig hoeft te zijn. Met een goede planning en voorbereiding neem je veel stress weg voor de verhuizing, daarom lees je in dit artikel waar je om moet letten voordat je gaat verhuizen.

Geef de adreswijziging door

Wanneer je van adres verandert is het erg belangrijk dat alle belanghebbende hierbij betrokken worden. De gemeente moet weten wanneer je verhuist, wanneer je dit te laat doorgeeft riskeer je een flinke boete. Het aangeven van de adreswijziging kan tot 5 dagen na de verhuizing. Ook zijn er andere belanghebbende die graag willen weten dat je gaat verhuizen, denk aan de tandarts, de dokter de sportclub etc.

Verhuis de contracten mee of stap over

Ook contracten zoals het energiecontract, de internet provider en de inboedelverzekering dienen op de hoogte te worden gehouden van de verhuizing. Wanneer je tevreden bent met deze contracten kun je ze mee verhuizen naar jouw nieuwe huis. Ook kun je opnieuw kijken of jij wel over het goedkoopste contract beschikt. Prijzen fluctueren heel erg waardoor het zo kan zijn dat er een goedkopere optie op de markt is voor jou. Door dit energiecontract, de internetprovider en de inboedelverzekering te vergelijken kun je erachter komen of je wellicht goedkopere opties kunt vinden.

Regel vrienden en familie voor de verhuisdag

Wie gaat verhuizen kan dit vaak niet alleen doen, daarom is het belangrijk om vrienden en familie te regelen voor de vakantie. Vrienden en familie helpen vaak graag met het verhuizen en het kost je niet nog meer geld, want verhuizen is al zo duur. Wanneer je vrienden en familie niet kunnen helpen kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail