Het is niet altijd even gemakkelijk om je tuin op een leuke, speelse manier in te delen. Je wilt voldoende ruimte bieden aan je spelende kinderen, er moet ruimte zijn om zelf van de zon te kunnen genieten, enzovoorts. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die je hebt, wanneer je van een tuin een zomers paradijs wilt maken. Het is verstandig om allereerst een plattegrond van je tuin te maken. Dit geeft je een goed beeld van de verschillende componenten die je in de inrichting van je tuin op kunt nemen.

Tip: kijk ook eens op de websites van hoveniersbedrijven! Vaak delen de bedrijven hier foto’s van tuinen die door hen zijn ingericht. Wellicht kom je leuke ideeën tegen voor je eigen tuin.

Verschillende componenten in je tuin

Een tuin bestaat doorgaans uit verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan een groot gazon, een mooi terras, een aantal bloemenborders, een moestuin, een speelplek voor de kinderen, enzovoorts. Maak een lijst van de componenten die niet in je tuin mogen ontbreken en vul deze in op de al gemaakte plattegrond. De ruimte die je over hebt gehouden kun je vullen met een eigen jacuzzi, een opblaasbaar zwembad, een mooi tuinhuisje, enzovoorts. Ook een fontein in de tuin kan erg leuk zijn in de zomermaanden!

Vervang je terras voor een luxe veranda

Naast de mogelijkheid om voor een stenen terras te kiezen, kun je ook voor een veranda gaan. Een houten veranda heeft een natuurlijke, zomerse uitstraling. In het bijzonder wanneer je voor een veranda van oud steigerhout kiest. Een veranda aanschaffen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Er zijn verschillende websites waar deze veranda’s als bouwpakketten worden aangeboden. Je kunt de veranda zelf plaatsen, of dit door een gespecialiseerd bedrijf laten doen.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail